Bu yazımızda eski Hotmail hesabını kurtarmak ve eski Hotmail hesabına giriş yapmak için yapmanız gerekenleri kısaca anlatacağız.
Microsoft, Hotmail hesaplarını Outlook.com’a taşımıştır. Eski hotmail posta kutunuza ve kişilerinize erişebilmek için eski Hotmail hesabını kurtarmanız gerekir.
Eski Hotmail hesabında oturum açmak basit bir işlemdir. Bunun için Microsoft’un Hesap Kurtarma Formunu kullanabilirsiniz.
Eski Hotmail Hesabını Kurtarma
Bu çözümü kullanmak için erişebileceğiniz bir e-posta adresine ihtiyacınız var. Kişisel e-posta hesabınız olması gerekmez; herhangi bir e-posta hesabı işini görecektir.
- Adım 1: Microsoft’un Hesap Kurtarma Formu’na buraya tıklayarak girin.
- Adım 2: Ardından Microsoft’un sizinle iletişim kurmak için kullanabileceği e-posta adresini yazın.
- Adım 3: İletişim e-posta adresinizi doğrulayın, güvenlik kodunu kontrol edin ve işlemi tamamlamak için ekrandaki adımları izleyin.
Bilgilerinizin başarıyla gönderildiğini belirten bir mesaj göreceksiniz. Microsoft bilgileri doğruladıktan sonra Hotmail hesabınızı ne zaman kullanabileceğinizi e-postayla size bildirilecektir.
Eski Hotmail hesabını kurtarmak için Microsoft 24 saat içinde size geri dönüş yapacaktır.
Yılda en az bir kez e-posta hesabınıza giriş yapmazsanız Microsoft’un hesabınızı otomatik olarak devre dışı bırakacağını unutmayın. Bunun yanında 5 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmaması durumunda Microsoft, Hotmail hesabını otomatik olarak siler.
Eski Hotmail Hesabına Outlook’tan Giriş
Microsoft Outlook yazılımı Hotmail dahil tüm e-posta istemcilerini desteklemektedir. Eski Hotmail hesabınıza erişmek için Windows için Outlook’u kullanabilirsiniz.
- Adım 1: Windows’ta Outlook’u açın ve üst köşedeki Dosya’ya tıklayın.
- Adım 2: Bilgi menüsü altında Hesap Ekle’yi seçin.
- 3. Adım: Eski Hotmail Oturum Açma e-posta adresinizi ve şifrenizi kullanın.
Başarılı bir kimlik doğrulamanın ardından sol kenar çubuğunda Hotmail hesabınız görünecektir.
Eski Hotmail Hesabına Gmail’den Giriş
Gmail, Yahoo, Outlook ve daha fazlası dahil olmak üzere tüm e-posta istemcilerini desteklemektedir. Hotmail hesabınızı Gmail’e entegre ederek e-postalarınıza bakabilirsiniz.
- Adım 1: www.gmail.com adresinden Google hesap bilgilerinizle oturum açın.
- Adım 2: Sağ üst kısımdaki dişli çark simgesi olarak görülen Ayarlar seçeneğine tıklayarak Tüm ayarları görüntüle’yi seçin
- Adım 3: Hesaplar ve İçe Aktarma sekmesine giderek Postaları ve kişileri içe aktar‘a tıklayın ve Hotmail e-postanızı girin.
Gmail Hotmail kurulumunu tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. GMail, Hotmail e-postalarınızı indirecek ve ana menüden kontrol etmenizi sağlayacaktır.
Android ve iOS kullanıyorsanız Hotmail’e erişmek için varsayılan posta uygulamasını kullanabilirsiniz. Sadece e-posta adresinizi ve şifrenizi ekleyin ve işiniz bitti. E-postalar uygulamada yüklenmeye başlayacaktır.
Sonuç olarak, eski Hotmail hesabını kurtarmak ve eski Hotmail hesabında oturum açmak zor gibi görünebilir, ancak bu yazıda sunulan adımları uygulayarak eski Hotmail hesabınıza kolayca yeniden erişebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Eski Hotmail hesabımı Microsoft dışındaki bir e-posta hesabıma bağlayabilir miyim?
Evet, eski Hotmail hesabınızı Gmail, Yahoo ve diğer e-posta istemcileri gibi Microsoft dışındaki bir e-posta istemcisine bağlayabilirsiniz.
Eski Hotmail e-postalarımı ve kişilerimi mevcut e-posta adresime aktarabilir miyim?
Evet, eski Hotmail e-postalarınızı ve kişilerinizi eski hesabınızdan alıp mevcut hesabınıza aktarabilirsiniz. Bunun nasıl yapılacağına ilişkin mevcut e-posta sağlayıcınızın talimatlarını kontrol edin.
Eski Hotmail hesapları silinir mi?
Evet, eski Hotmail hesabınızın sonsuza kadar silinme ihtimali var. Bu genellikle Hotmail hesabınıza yaklaşık 5 yıl boyunca erişim sağlamadığınızda ortaya çıkar. Eğer hesabınıza 5 yıl içerisinde bir kez bile giriş yapmadıysanız Hotmail hesabınızı asla kurtaramayabilirsiniz.
Hotmail hesapları ne kadar süre aktif kalır?
Genellikle bir Hotmail hesabı yaklaşık 5 yıl boyunca aktif kalır. Microsoft, giriş yaptığınız tarihten itibaren 5 yıldan az bir süre geçmişse hesabınızı geri almanıza olanak tanır. Bu sürenin aşılması halinde hesabınız silinebilir ve bundan sonra kurtarılamaz.