İntro Nedir? İntro Nasıl Yapılır?

Kendi intronuzu oluşturmak için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir çok araç mevcut. Bunların arasında en iyi intro yapma, video intro oluşturma araçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

İntro nedir yazımızda Kanalınız yada Web siteniz için intro nasıl yapılır anlatarak en kullanışlı intro yapma programlarını sunacağız.

Video yada sunumlarınızın başına yada sonuna introlar yerleştirerek içeriklerinizin daha zengin görünmesini sağlayabilirsiniz. Introlar video yada sunumlarınıza ayrı bir görsellik katar.

Öncelikle intro nedir bakalım.

Intro nedir?

intro nedir kısaca ele alırsak. İngilizce bir kelime olan Intro, istediğiniz videonun başına, ortasına sonuna veya hangi kısmına isterseniz koyabileceğiniz bir animasyondur. Intro, başındaki “in” kökünden de anlaşılacağı gibi “giriş” anlamına gelmektedir.

Birde Outo kavramı vardır. Bir videonun sonunda yer alan, firma logosu, web adresi gibi bilgilerin yer aldığı bitiş/kapanış kısmınsa Outro denmektedir.

intro nedir konusuna kısaca değindikten sonra intro nasıl yapılır bölümüne geçebiliriz.

Intro nasıl yapılır?

Intro, kanalınızı temsil eden en temel unsurdur. YouTube’da introlar, kanal veya içerik oluşturucu için bir tür kimlik görevi görür

İyi bir intro 20 saniyeden fazla olmamalı ve minimum düzeyde metin ve seslendirme içermeli.

Intro içeriğinde genel olarak hem videonun konusu hakkında bilgi veren hem de izlemeye devam etme hissi uyandıracak içeriklerin konulması gerekiyor.

Kendi intronuzu oluşturmak için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir çok araç mevcut. Bunların arasında en iyi intro yapma, video intro oluşturma araçlarını aşağıda bulabilirsiniz.

Intro programları

İntro nedir, nasıl yapılır yazımıza Intro programları ile devam ediyoruz.

Intro Maker

intro nedir 1

Intro Maker, logonuzu ve konunuzu öne çıkararak introlar hazırlamanıza olanak sağlayan bir platform. Kullanımı oldukça pratik olan Intro Maker, sunduğu intro şablonları üzerinden basit değişiklikler yaparak full HD introlar oluşturmanızı sağlıyor.

Intro Maker’da pek çok ücretsiz şablon mevcut. Fakat ücretsiz şablonlar arasından kendinize uygun olan bir seçenek bulamazsanız, genellikle 5 dolarlık bir ücret ile sunulan diğer seçeneklere de göz atabilirsiniz.

Panzoid

intro nedir 2

Panzoid, tamamen ücretsiz ve oldukça geniş seçenek sunan başarılı bir platform. Güncel ve modern intro seçenekleriyle de tatmin edici olan Panzoid, birkaç dakika kurcaladıktan sonra kolayca alışabileceğiniz bir arayüze sahip ve intronuzu rahatça hazırlayabilirsiniz. Animasyon seçenekleri kısıtlı olsa da Panzoid aynı zamanda video düzenleme seçenekleri de sunarak bu açığını kapatıyor diyebiliriz.

FlixPress

intro nedir 3

FlixPress, pratik ve hızlı bir şekilde intro hazırlamak isteyenler arasında en çok tercih edilen seçeneklerden biri. Kullanışlı olması ve geniş kütüphanesi dışında bu kadar sık tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise ücretli planlarının 0,83 dolar gibi düşük bir ücret üzerinden sunulması.

FlixxPress’in ücretsiz planında ise 15 farklı şablon bulunuyor ve bu şablonlardan birini kendiniz için seçip düzenleyerek videolarınızda kullanabilirsiniz. Ancak yüksek çözünürlükte ve daha çeşitli şablonlar ile çalışmak isterseniz, bahsettiğimiz düşük ücreti ödemeniz gerekecek.

IntroCave

intro nedir 4

IntroCave, kullanımı en kolay seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Basit bir arayüz ile istediğiniz değişiklikleri yapmanızı sağlayan IntroCave’in ücretsiz planında IntroCave filigranı yer alıyor. Intronuzu filigransız ve yüksek çözünürlükte indirebilmek için ise 5 – 20 dolar arasında değişen ücreti ödemeniz gerekiyor.

Renderforest

intro nedir 5

Renderforest, intro ve video düzenleme araçları arasında en geniş şablon kütüphanesine sahip olanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sunduğu şablonlar üzerinden de özgürce değişiklik yapmanızı sağlayan Renderforest, ücretsiz bir plana sahip ancak bu ücretsiz plan tabii ki limitli. Eğer yüksek çözünürlük, daha uzun video süresi gibi talepleriniz varsa Renderforest’in ücretli planlarına göz atmanız gerekiyor.

Videocreek

intro nedir 6

Introlar hazırlamanın yanı sıra videolarınıza yaratıcı dokunuşlar katmanızı ve Instagram, Facebook gibi mecralar için de eğlenceli video düzenlemeleri yapmanızı sağlayan Videocreek’i kullanmak oldukça kolay. Düzenleme yapmayı daha rahat kavrayabilmeniz için öğretici videolar da yayınlayan Videocreek, sınırlı bir ücretsiz plan sunuyor ancak ücretli planı için de eğer yoğun olarak kullanmayı düşünüyorsanız makul diyebiliriz.

Canva

intro nedir 7

Görece daha basit ve daha az hareketli introlar ve video taslakları oluşturmanızı sağlayan Canva’yı öne çıkaran nokta tamamen ücretsiz olması ve şablonlar üzerinde değişiklik yaparken özgür olma imkanı tanıması. Ancak hareketli animasyonlar ne yazık ki Canva ile mümkün değil.

Canva aynı zamanda sosyal medyada rahatlıkla kullanabileceğiniz çok geniş bir tasarım kütüphanesine sahip ve bu taslakları kullanarak gönderilerinizi de farklılaştırmak mümkün.

Placeit

intro nedir 8

Dakikalar içinde hazırlayıp kaydederek kullanıma hazır hale getirebileceğiniz şahane introlar için en çok tercih edilen adreslerden biri de Placeit. Oldukça basit ve anlaşılır bir arayüze sahip olann Placeit ile hazırladığınız introları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz ancak üzerinde bir filigran yer alıyor.

Placeit’in şablon kütüphanesinin hayli zengin olduğunu belirtmekte fayda var. Eğer şimdiye kadar göz attığınız diğer programlarda aradığınızı bulamadıysanız Placeit’i de mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Animaker

intro nedir 9

Birbirinden renkli ve eğlenceli intro şablonları sunan Animaker, kolayca hazırlayıp kullanabileceğiniz introlar arıyorsanız tercih edebileceğiniz adreslerden bir diğeri. Animaker ile sürükle-bırak yöntemiyle birkaç dakikada intronuzu hazırlayıp indirebilirsiniz.

Animaker’ın ücretsiz planında ayda 5 video indirebiliyorsunuz ve videolarda Animaker’ın filigranı yer alıyor. Ayda 10 dolar ödeyerek ise Animaker’da filigransız ve yüksek kalitede introlar ve videolar hazırlamak mümkün.

Invideo

intro nedir 10

Invideo, gerek intro yapımında gerek de özellikle reklam odaklı yaratıcı videolar hazırlamada size büyük yardımı dokunacak bir program. Renkli, güncel ve eğlenceli tasarımları ile yüzlerce seçenek sunan Invideo, ücretsiz olarak kullanılabiliyor ve ayda 60 adet ücretsiz video hazırlamanıza olanak sağlıyor. Ancak videoların Invideo filigranı ile geldiğini hatırlatmakta fayda var.

İntro nedir, nasıl yapılır yazımız sona erdi.

Intro hakkında sıkça sorulan sorular

Intro ne demek?

 İngilizce bir kelime olan Intro, istediğiniz videonun başına, ortasına sonuna veya hangi kısmına isterseniz koyabileceğiniz bir animasyondur. Intro, başındaki “in” kökünden de anlaşılacağı gibi “giriş” anlamına gelmektedir.

Intro süresi kaç olmalı?

İyi bir intro 20 saniyeden fazla olmamalı ve minimum düzeyde metin ve seslendirme içermeli.

İyi bir intro kaç saniye olmalı?

İyi bir intro 20 saniyeden fazla olmamalı ve minimum düzeyde metin ve seslendirme içermeli.

Intro programı nedir?

Kendi intronuzu oluşturmak için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir çok araç mevcut. Bunların arasında en iyi intro yapma, video intro oluşturma araçlarını yazımızda bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

Back to top button