Java projeleri üzerinde çalışıyorsanız Java sürümünü öğrenmeniz ve çalışmalarınıza uygun Java sürümünü yüklemeniz gerekir.
Java, programları yüklemek ve çalıştırmak için kullanılan bir programlama dilidir. Büyük olasılıkla, siz bilmeseniz bile, Windows bilgisayarınızda zaten Java kullanarak çalışan birkaç program vardır.
Bazı uygulamalar, düzgün çalışması için belirli bir Java versiyonunu çalıştırmanızı gerektirir. Bilgisayarınız Java’nın en son sürümünü çalıştırmıyorsa, yeni programları indirmekte ve hatta bazı web sitelerini açmakta sorun yaşayabilirsiniz.
Bilgisayarda hangi Java sürümünü çalıştırdığınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Java Sürümünü Öğrenmenin 2 Yolu!
Java’nın yüklü sürümünü yüklediğinizi About Java uygulamasını kullanarak veya komut satırı aracılığıyla kontrol edebilirsiniz.
Java sürümünü öğrenmek için:
- Windows Başlat menüsüne tıklayın.
- Programlar’a geçiş yaparak Java program listesini bulun
- Java sürümünü görmek için About Java (Java Hakkında)’yı tıklayın.
Java versiyonunu gösteren bir iletişim kutusu açılacaktır.
Java sürümünüzü komut satırından da kontrol edebilirsiniz.
- Windows arama çubuğuna Komut İstemi yazarak uygulamayı açın.
- Komut İstemi açıldığında, istemde aşağıdaki komutu yazın ve “Enter” tuşuna basın.
java -version
“java -version” yanında ve bazı rakamlar göreceksiniz. Bu sayılar sizin Java sürümünüzdür.
Komut İstemi, Java’nın dahili veya harici bir komut olarak tanınmadığını söylüyorsa, bunun nedeni muhtemelen sistem değişkenlerinin düzgün ayarlanmamış olmasıdır veya belki de Java’yı yüklememiş olmanızdır. Java’yı PC’nize yeniden yükleyin; bu, sorunu sizin için çözecektir.
Java’nın son sürümünü resmi Java web sitesinden buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Sürümünüzü kontrol ederek hangi sürümü indirmeniz gerektiğini belirleyin ve uygun sürümü seçerek indirin.
Java sürümüm eski, ne yapmalıyım?
Java sürümünüzün eski olduğunu fark ederseniz, Java’nın resmi web sitesine giderek en son sürümü indirebilirsiniz. Eski sürümler güvenlik açıkları nedeniyle riskli olabilir, bu nedenle mümkünse her zaman en son sürümü kullanmanız önerilir.