Kulaklık takılı değil ama takılı gibi görünmesi telefonun kulaklık modunda takılı kaldığını gösterir. Telefonda takılı kalan kulaklık modundan çıkmak için yazımızdaki çözümleri deneyebilirsiniz.
Telefonumuza bir kulaklığı taktığımızda üst tarafta bulunan bildirim çubuğunda Kulaklık simgesi bulunur. Bu simge telefona bir kulaklığın bağlı olduğunu gösterir.
Bazı durumlarda kulaklık takılı olmadığı halde takılı görünmesi sorunu ortaya çıkıyor.
Android yada iPhone’unuz kulaklık modunda takılı kaldıysa ve görüşmelerinizi telefon ahizesinden yapamıyorsanız telefonu kulaklık modundan çıkmak için yazımızdaki adımları uygulamanız yeterli.
Telefon neden kulaklık modunda kalıyor?
Telefonda sıvı teması, tozlanma ve düşme gibi durumlarda kulaklık modunda takılı kalma sorunu ortaya çıkar.
Bunların yanı sıra kulaklığın çok hızlı bir şekilde çıkarılması, kulaklığın cihaz hala işlem yaparken çıkarılması, kalitesiz kulaklıkların kullanılması gibi durumlar cihazınızın kulaklık modunda kalmasına neden olabilmektedir.
Telefon kulaklık ayarları nerede bulunur?
Telefon kulaklık ayarlarına ulaşmak için kulaklıkların telefona bağlanmış olması gerekiyor.
iPhone kulaklık ayarlarına ulaşmak için;
- iPhone’da Ayarlar ‘ı açarak burada Müzik bölümüne ve EQ ayarı (Ekolayzır) ayarlarına,
Android kulaklık ayarlarına ulaşmak için ise;
- Android’de Ayarlar ‘ı açarak Ses > Ses ayarlayıcı kısmına girdiğinizde burada kulaklık ayarlarını görebilirsiniz.
Kulaklık modundan çıkma nasıl yapılır?
Telefonu kulaklık modundan çıkarmak için;
- Kulaklık girişini temizleyin.
- Farklı kulaklık deneyin.
- Su teması olup olmadığına bakın.
- Donanım arızalarını tespit edin.
Şimdi kulaklık modundan çıkmak için yapılacaklara ayrıntılı olarak bakalım.
Kulaklık girişlerinin temiz olmasına dikkat edin.
İşe ilk olarak kulaklık girişini temizlemekle başlayın. Telefonu sürekli cebimize koyduğumuz için, cebimizdeki yoz veya parçacıklar zamanla kulaklık girişini doldurabilir. Telefonun kulaklık jak’ını kürdan yardımıyla titiz bir şekilde temizleyin ve her temizlemeden sonra girişi sert bir şekilde üfleyin.
Farklı bir kulaklık takarak sorunun devam edip etmediğini test edin.
2.ci olarak farklı bir kulaklık takarak tekrar deneyin. Kulaklığınızda sorun olup olmadığını anlamak için farklı bir kulaklık takarak telefonunuzu test edin. Kulaklığınızın girişinde bir sorun varsa, telefonunuza da zarar verebilir.
Sıvı teması olup olmadığına bakın.
Telefon suyla temas etmiş olabilir! Suya ve toza karşı dayanıklı olmayan telefonlarda bu sorun ile karşılaşmak çok kolaydır. Eğer sıvı teması sonrası sorun yaşadıysanız buradaki yazımızda anlattığımız yöntemleri kullanarak sıvı teması sorununu halledebilirsiniz.
Donanım sorunu var mı bakalım.
Telefonunuzun ana kartında bir problem meydana gelmiş olabilir. Telefonunuzun ana kartında bir sıkıntı meydana gelmiş olabilir. Bunun için telefonunuzu servise götürmeniz gerekiyor.
Takılı kalan kulaklık modundan çıkmak için bu işlemleri yapmanız yeterli.
Telefon ekranında neden kulaklık işareti var?
Telefonumuza bir kulaklığı taktığımızda üst tarafta bulunan bildirim çubuğunda “Kulaklık simgesi” bulunur. Bu şekilde kulaklığın aktif olduğunu görebilirsiniz. Bazı durumlarda ise kulaklık takılı olmadığı halde takılı görünmesi sorunu ortaya çıkıyor.
Telefon neden kulaklık moduna girer?
Telefonda sıvı teması, tozlanma ve düşme gibi durumlarda, bBunların yanı sıra kulaklığın çok hızlı bir şekilde çıkarılması, kulaklığın cihaz hala işlem yaparken çıkarılması, kalitesiz kulaklıkların kullanılması gibi durumlarda cihaz kulaklık modunda takılı kalabilmektedir.
iPhone kulaklık ayarı nereden yapılır?
iPhone kulaklık ayarları için; iPhone’da Ayarlar’ı açarak Müzik bölümüne ve EQ ayarı (Ekolayzır) ayarlarına gireceksiniz. Burada kulaklık iPhone kulaklık ayarlarını görebilirsiniz
Android kulaklık ayarı nereden yapılır?
Android kulaklık ayarları için; Android’de Ayarlar’ı açarak -Ses > Ses ayarlayıcı kısmına geçelim. Burada kulaklık ayarlarını görebilirsiniz.